Alla inlägg den 14 februari 2010

Av Lena Englund - 14 februari 2010 16:44

Idag var vi fler på träningen, Therese med sin snygging Spike och Malin med sötnosarna Daya och Bibi kom också.

Jag fick hjälp av Malin med Donnas platsliggning och fotgång så nu vet jag hur jag ska träna, tack för det Malin du är guld värd. Nu är det bara jag som måste träna upp snabbheten i klick o belöningshanden  för Donna är sååå duktig det är matte som trasslar lite ibland.

Vi hade även idag uppletande och jag måste säga att det är det roligaste momenten för man får verkligen skratta när man ser allas våra hundars olikheter i sökrutan. Somliga tycker det är jättekul och springer ut och letar, hittar och överlämnar alla sakerna. Sedan finns det andra som tar det lite lugnt och tittar  på oss och sedan på sökrutan, för att med en suck släntra iväg för att "hitta" sakerna som någon har slängt ut, helt i onödan eftersom alla saker redan har blivit hittade flera gånger tidigare av de andra hundarna. Men vad gör man inte för att  behaga sina tvåbenta vänner. 

Donna hon kastar sig ut i sökrutan och kör någon slags, som Roger kallar det, "högflygs spaning" för att hitta sakerna, och som vanligt sedan slänga omkring dom en stund innan hon kommer halvvägs, släpper det hon hittat för att sedan springa till mig...så vi får alltså träna mer på överlämnandet.


Hekaya var duktig och riktigt alert, det var väl solen som värmde så skönt, hon hämtade två av tre saker, den tredje som var en orange boll den missade alla hundar och vi också ( både Malin och jag fick leta upp den åt våra hundar) för den dök ner i snön och var svår att hitta igen.

Det var en riktigt trevlig dag som vanligt när vi är och tränar tillsammans, kramar till er Tessan och Malin och till era underbara hundar förståss, jag är så glad att ni finns. Nu ligger båda våra hundar och sussar så skönt och har knappt rört en fena sen vi kom hem    


Donna med en lite irriterad Bibi i bakhasorna...

 


Bibi i sökrutan....med den svårhittade bollen... 

 


Spiken ser lite lurig ut när han har hittat en av sina saker...ska bara tugga lite först....

 


Coola Daya...jag hämtar väl då....jag kommer snaaaart....stressa inte....

  


Donna försöker överrumpla saken........snaart tar jag dig.....

  


Donnas spaningspose......man ser bättre häruppifrån....







Hekaya kommer med den upphittade saken......för att byta mot en korvbit förståss...


  


Det kommer att läggas in fler bilder under Bilder 2010 i februari från dagens träning. 

Presentation


Denna blogg handlar om hur vardagen med mina två underbara RR, Norridge Hekaya & Lion Queen Donna Karen af Atle kan se ut. Vi gör allt tillsammans och njuter av varje minut.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Utställningar

Bilder 2012

Bildarkiv

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards