Alla inlägg den 16 juni 2010

Av Lena Englund - 16 juni 2010 23:14

Så har vi äntligen varit på ras-specialen i Bollnäs, å gissa om jag har varit nervös. Nu blev det så att båda våra tjejer skötte sig exemplariskt i ringen. Jag var mest nervös för Hekaya eftersom jag anmält henne i mönstringen och hon har aldrig har varit på utställning förut. Hekaya kan vara lite envis, vill gärna själv bestämma när, var och om det är värt att anstränga sig beror oftast på hur god belöningen är   Men som sagt hon fixade det jättebra sprang runt och ställde upp framför domaren snyggt visade snällt sina tänder och avslutade med att ge domaren en blöt puss  

Så här löd domaren, Anita Whitmarsh kritik:

 "Kraftfull men feminin tik, aningen tung över skuldror, feminint huvud, en aning stora öron som kunde ligga bättre, mkt bra bröstkorg, rygglängd ok, rör sig helt ok, alldeles för bred och inkorrekt ridge"


Jag gillar det där med öronen "en aning stora"...men hon är ju allra vackraste å finaste Hekaya  



 


Hekaya visar sina tänder...

  



springer ett varv...

  



och ställer upp...vilket hon är riktigt duktig på sötnosen

 


...och sedan det bästa ett gigantiskt grisöra...som hon lyckades fastna med tassen i:-)


      



Så var det då dax för Donna, hon sköter sig alltid bra (de få gånger jag har ställt) i ringen hon vet precis vad hon ska göra. Matte behöver mer träning men skam den som ger sig, tur att du Malin är med och kan ge mig en massa tips å råd, du är så himla duktig på det och i ringen med dina vovvar.

Men hur som helst det var fem tikar i junior klassen och Donna fick ett 1:a pris och blev senare 3:a i konkurrensbedömningen och fick Hp. Duktiga tjejen hon fick dessutom en puss av domaren. Hennes kritik blev:

"God könspr, mycket god stomme och passande volym, utmärkt prop, härligt huvud under utveckling, fin hals och rygg längd mkt gott bakställ, korrekt ridge, slarvar ngt m frambens rörelsen måste stabilisera sig."


Domaren gav henne ett nytt smeknamn nämligen "vispen"  

Donna var jätteduktig även fast hon vispade  


Här inne i ringen....

  


här springer jag å "vispen"..

    


 en liten koll i munnen....

  


å en puss av domaren...

 




ställer upp...


 


och blev så här fin i sina rosetter  

  


Och grattis till Malins Kibibi som blev 4e bästa tik på utst. Svensk vinnare i Avesta på lördagen och kom på en reservplats i bästa tik på söndag i Bollnäs (jag tyckte det var en konstig omplacering av er i Btkl )

Nåväl ni är ändå bäst å nästa gång tar du säkert andra certet Bibi för du är så vacker. 

Vackra Hidaya fick ju visa sig ett varv i ringen också om så ngt yrvaken men vad gör det när man vet att man är bäst 

Det var så kul att ni var med å snart är det dags igen, jag längtar faktiskt redan till Gällivare uts. (man är väl lite knäpp men så är det) 


Även Donnas syskon vill jag gratta det gick ju bra på utställningen i Vännäs, LionQueen Chanel blev 1:a i jkl och blev sedan 3:a i konkurrensen och fick ck, och Lion Queen Tom Ford fick ett 1:a pris i jkl. Snyggt jobbat! Hoppas att vi kan samordna så vi är på "samma" utställning framöver, det skulle vara himla kul.


Jag kommer att ha en flik där det står "utställningar" där kommer det att läggas ut fler bilder från utställningen snart.      

Presentation


Denna blogg handlar om hur vardagen med mina två underbara RR, Norridge Hekaya & Lion Queen Donna Karen af Atle kan se ut. Vi gör allt tillsammans och njuter av varje minut.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Utställningar

Bilder 2012

Bildarkiv

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards