Direktlänk till inlägg 5 juni 2010

Viltspårskurs......med anlagsprov...hmm.

Av Lena Englund - 5 juni 2010 18:17

Tjenare Hekaya här....jo i fredags åkte vi till Altervattnet för en "spårkurs"....dom där tvåbent man bor med har nog inte alla hemma......man kan ju kissa på sig av skratt...kurs för vem???....inte fick då jag å Donna vara med å lyssna.....hur fanken tror dom att man ska lära sig nå`t när man sitter i bilen!!!

Så...alltså...när jag skulle ta mitt "spår" då tänkte jag.....vet inte hur man gör...vet inte hur fort....å va fasen gör man i slutet??? Å kan nå`n tala om vem gubben som följer efter oss hela tiden är....jag känner då han inte.

Jag litade på husse...han kan...han har gått "kurs"... det blev påsläpp..husse sa "ordet"  å sen bar det av ...jag sprang för allt jag var värd...genom snår ...under träd...å över dy...husse snubbla men jag fortsatte...å husse hakade på... Jag lyckades skaka av mig gubben som följde efter...visst är jag bra husse...jag kan nog bli en sån där champinjon en dag ska du se..

Men men... säg den lycka som varar...plötsligt hör jag ett intensivt visslande bakom oss...å vad kommer genom skogen ...jo gubben....så han fick haka på resten för nu var det bråttom i mål....å jag klarade det å fick en älgklöv som var mumsigt god....så nu är jag allt godkänd men måste visst öva på ett "lugnare tempo" det vet jag väl....men jag visste ju inte vilket tempo jag skulle ha.....FÖR JAG VAR JU ALDRIG MED PÅ KURSEN!!!

  


Donna här...jag var på samma "kurs" å jag måste säga att jag fattade vad dom ville men matte.......hon behöver verkligen gå kurs  för när vi skulle spåra på freda´n då hade matte korsat mitt spår med Tereses spår så det blev väldigt mycke lukt....å väldigt rörigt...men som tur är så är man ju en lugn och sansad RR....så den blåknuten matte gjort i spåret löste jag galant.....en sak var lite konstig...en gubbe följde efter oss...jag skällde åt honom några gånger....men han stod kvar...han verkade vilja gå med oss ....hade nog tappat sin hund??

Sen kom då lördag och anlagsprov....jag startade först...och gick lugnt och noga i spåret...oj...en blomma...måste lukta.....följde var bloddroppe...men titta lite bär...hmm gott.....slingrade mig genom skogen.....titta matte va duktig jag är.....å så hitta jag en klöv...jippie!!Det var riktigt kul, man blev väldigt trött....men nu är jag ivarje fall godkänd för det här jippot.


  


 


   


Matte här...vill bara tacka vår domare Kurt för dagen och alla spår du gick med oss...både långsamma och de något snabbare  tusen tack det var två jättetrevliga å lärorika dagar.

Och vår älskade Malin du gick en massa metrar så att vi skulle få spår att följa du är bara bäst, och  jag lovar dig och Terese "jag ska aldrig lägga ett spår närmare än en km från alla andras i fortsättningen"   Kram till er alla som var med den här helgen. 

Och till sist måste jag bara berömma våra vovvar dom är så himla duktiga, tur att vi har dom annars hade vi varit kvar än å irrat i skogen runt Altervattnet...




 
 
Ingen bild

Malin o brudarna

5 juni 2010 21:35

Tack själva för två roliga dagar!! Du glömde att nämna en viktig detalj!!! Donna blev dagens bästa anlagsprovs hund - stort grattis till er!! Grattis även till Hekayas godkända anlagsprov - fort var det gjort med betoning på fort ;-). Funderar på om jag varit så här trött förr?? Funderar om jag någonsin lagt så många spår på en dag?? Funderar på om man verkligen är riktigt klok??
Ni är bäst!!
Massa kramar

 
Lisbeth o Alize

Lisbeth o Alize

6 juni 2010 10:55

Grattis till Donna för dagens bästa hund!! Vad roligt!!
Tack för två trevliga och lärorika dagar med Kurt och Malin. Som hade kämpat och gått en massa spår för att vi skulle få "anlaga" våra hundar. Snällt att vi fick gå bland de första så hann vi hem och möta och fota våra balklädda ungdomar på Kvarnängen.

http://www.lisbeth.zoomin.se

 
Ingen bild

Lena

6 juni 2010 11:16

Tack,tänk att jag glömde skriva att hon blev bästa hund... jag är väldigt stolt över Donnas prestation och samma gäller "tant" Hekaya, tycker faktiskt det är kul att se lite fart i henne och att hon verkligen gillar att spåra, tempot kommer nog att bli lägre framöver;-)

 
Gammelmatte & Inra

Gammelmatte & Inra

7 juni 2010 22:00

Vilka duktiga tjejer=) Kul att Donna fick så bra poäng=)Ska skriva till Malin och fråga om nummret till domaren,kanske det finns chans att kunna gå snart,ska höra med Helene om hon vill gå med Buster också=) Kram

http://www.lionqueen.se

 
Ingen bild

Omar ( och pubertetspuckot)

8 juni 2010 16:34

Grattis tjejer till avklarat anlagsprov och tack för gratulationer på min födelsedag. Jag och brollan gillar också viltspår - och tänk det kommenteras kring mitt tempo också....a´men herreguuud lixom slappna av...sen finns det tydligen de som har problem med att jag alltid behöver göra "nr 2" när jag går ett spår, spelar ingen roll hur välrastad jag är - tradition, typ....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Englund - 29 april 2012 16:32

Idag var det toppenväder, solen lyste från en knallblå himmel och vi packade väskan med träningsgrejer och fika förståss. Vi var nio tvåbenta som invarderade sandtaget på skjutfältet. Eftersom det är länge sedan jag och Donna tränade sök så körde v...

Av Lena Englund - 11 mars 2012 21:01

Idag har varit till Malin, Niklas, Elsa och Bibi och gått en härlig långpromenad i strålande sol. Efteråt grillade vi och myste vid elden och jag fick pussa på Elsa lite extra (det gäller att passa på). Hekaya och Donna var väldigt belåtna och trötta...

Av Lena Englund - 13 februari 2012 20:26

Ikväll har jag och Donna varit och tränat lite tillsammans med Marie-Louise och Elit. Donna var jätteduktig och var helt fokuserad trots Elits försök att få hennes uppmärksamhet. Hon brydde sig inte i alla som sprang mellan Agility delen och lydnadsd...

Av Lena Englund - 6 februari 2012 20:10

Idag har vi varit och tränat både agility och lydnad.....och till min stora glädje, inomhus. Bara känslan att kunna träna under den kalla årstiden UTAN att förfrysa fingrar och tassar är helt underbar. Det sorgliga är att lokalen kommer bara att finn...

Av Lena Englund - 27 januari 2012 21:46

Nu ska jag äntligen försöka sammanfatta mitt långa uppehåll på bloggen. Det har varit tunga månader. Min bror gick hastigt bort i november, och det slog ner som en bomb iform av ett telefonsamtal en söndagkväll. Jag har levt som i en bubbla och har v...

Presentation


Denna blogg handlar om hur vardagen med mina två underbara RR, Norridge Hekaya & Lion Queen Donna Karen af Atle kan se ut. Vi gör allt tillsammans och njuter av varje minut.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Utställningar

Bilder 2012

Bildarkiv

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards