Alla inlägg den 6 januari 2010

Av Lena Englund - 6 januari 2010 16:12

Det är onsdag den 6 januari och en riktigt kall sådan. Våra två RR ligger helst framför braskaminen och värmer sig, tänkte börja med att berätta lite om dom.

Norridge Hekaya är född den 11/11 2002. Vi hämtade henne den 5 januari 2003, 8 veckor gammal, från Norridge Kennel i Åmsele. En välmående och himla söt RRtjej följde med oss hem i bilen, det var -38 ute och vi hade många mil att åka, men var, efter ett stopp i Piteå för att lämna av en kullsyster, hemma på kvällen utan missöden. Hekaya har alltid varit en lugn och förståndig hund men med en järnvilja att ha sista ordet. Lydnad är inget för henne, det är ungefär lika trist som när det regnar, men spår är hon riktigt duktig i, systematisk och lugn. Personsök är en annan favoritgren för henne hon älskar det och klarar att söka 2-3 kilometer, sticker iväg som en raket. 

Nu är det inte så att vi tävlar i något av momenten,  jag är nog alltför nervös för det, och jag tror att Hekaya nöjer sig med att göra det på kul, för hon älskar att vara i skogen.

På våra promenader i stan så har hon som så många andra, lite problem med att möta vissa hundar, men vi tränar på det varje dag jag är dock lite tveksam på att det kommer att fixa sig  men det kan vi leva med.


Hund nr 2 är Lion Queen Donna Karen af Atle kallad Donna hon är född den 22/5 2009 på kennel Lion Queen i Gammelstad. Vi träffade Donna första gången på en RR träff som vi hade i juli här i Boden. Det var så att vi hade ställt oss i kö för en valp från Lion Queen till sommaren 2010 så vi bjöd in Helena (uppfödaren) och hon kom dit med sin vackra RR-tik Inra och en valp från Inras första kull,alltså Donna.

Hon var bara 8 veckor då och söt som bara den, visst blev man sugen och började längta till nästa sommar.

I början av augusti fick jag en förfrågan från Helena (uppfödaren) om vi kunde tänka oss att ta Donna på foder  gissa hur länge vi behövde tänka.....vi var överlyckliga och den 28/8 hämtade vi sötnosen från Gammelstad.

Nu är det så att två hundar av samma ras kan vara totalt olika i allt, det har vi fått lära oss, det är kul och mindre kul ibland. Hon sätter oss verkligen på prov tuggar på allt, stjäl det hon kommer åt, flyger fram och använder alla möbler som avstamp  . Hekaya bara suckar.

Varje dag en långpromenad i skogen så att vi kan gå vanliga koppelrundor sedan, är en nödvändighet om vi vill överleva hennes framfart. Vilken tur att hon är sååå söt och tycker om att träna lydnad, spår och annat roligt. Efter allt bus och spring så har hon en offknapp och då tycker hon om att ligga nära å mysa i soffan tillsammans med oss  

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Denna blogg handlar om hur vardagen med mina två underbara RR, Norridge Hekaya & Lion Queen Donna Karen af Atle kan se ut. Vi gör allt tillsammans och njuter av varje minut.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inlägg

Utställningar

Bilder 2012

Bildarkiv

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards